Nice güzel projelere…
İz Koçluk’un vizyon ve misyonunu düşündüğümüzde, KIZÇEV ile yollarının kesişmesi hiç de şaşırtıcı olmamalı. İz Koçluk, gençleri her zaman önceliğine alan bir kurum olarak; kendine güvenen, özgür iradesinin farkında olan gençleri, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya çalışan anne babaları ve geleceğimizin koçları olan öğretmenleri cesaretlendirmek, güçlendirmek ve desteklemek için yola çıktı. Her öğrencinin koçluğa erişmesini sağlamak da İz Koçluk için vazgeçilmez bir vizyon.
Bu doğrultuda, İz Koçluk ve KIZÇEV; üniversitede okuyan kız öğrencilere yol arkadaşlığı yapmak, eğitim ve öğretim süreçlerine, gençlerin kariyer yolculuklarına ve en geniş anlamda ülkemize yararlı, geleceğe umutla bakan öğrencilere değer katmak için 2024 yılında tanıştı ve 2025 yılında ‘Başarabiliriz’ Koçluk Projesi ile beraber çalışmalarına başladı.
Projenin İlk Etabı
2025 yılındaki ilk etapta, 18 İz Koçluk koçu 28 öğrenciyle bu koçluk projesine katkıda bulundu. Ülkenin dört bir yanından koçlarımız, yine ülkenin dört bir yanından öğrencilerimizle aynı hedef için buluştu: Üniversite yolculuklarında, kariyerin ilk yıllarında, zorluklarla kaplı yollarında kız öğrencilerimizin kendi ayaklarının üzerinde durabilecek hale gelmeleri, kendi potansiyellerinin ve ışıltılarının farkında olmaları ve bu potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmaları.
Yanlış anlamayın, bu öğrencilerimiz o kadar donanımlı, o kadar bilinçliydi ki, İz Koçluk koçları olarak biz sadece onların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek olduk. Her şeyi onlar yaptı.
Projenin Etkisi ve Geri Bildirimler
2025 yılı İz Koçluk Projesi için öğrencilerimizin %50’si koçluk sürecinden çok fazla yararlandıklarını, %35’i ise oldukça fayda sağladıklarını belirtti. Bu, İz Koçluk ve KIZÇEV için projenin amacına ulaştığını görmek açısından çok değerliydi. Koçlarımızın %83’ü ise “Bir daha böyle bir proje olsa yine katılmak isterim” dedi. Bu bizim için gurur verici çünkü İz Koçluk olarak projenin başında hedeflediğimiz ve vizyonumuzda yer alan “değer katmak” felsefesini gerçekleştirmiş olduk.
Bu projede önemli olan bir başka detay da sadece öğrencilerimizin değil, koçlarımızın da bu süreçten yararlandıklarını belirtmeleriydi. Yani bu karşılıklı bir beslenmeydi. Koçlarımız da çok şey öğrendi, çok şey kattı kendilerine ve çok güzel şeyler söylediler bu proje ile ilgili…
Koçlarımız Ne Dedi?
“Farklı öğrenci profilleriyle tanışmak, onların hayatına ışık tutmak, yol gösterici olmak ve bakış açımıza sağladığı farklı katkılarla benim için harika bir deneyim oldu. Öğrencimin başarılı, istekli ve kendini geliştirmeye açık olması da beni ayrıca mutlu etti. Bu süreçteki gelişimini görmek ve farkındalığının artmış olması gerçekten paha biçilemezdi. Bu güzel projede yer aldığım için çok memnunum.”
Öğrencilerimizin Gözünden
“Sürecin bir parçası olmak benim için hem öğretici hem de ilham vericiydi. Böyle kıymetli bir projeyi hayata geçirdikleri ve biz gençlerin bu destekten faydalanmasına imkan tanıdıkları için KIZÇEV’e ve katkı sunan tüm paydaşlara içtenlikle teşekkür ederim. Aynı zamanda bu süreçte yanımda olan ve beni destekleyen koçuma da minnettarım. Kendimi daha iyi tanımamı, potansiyelimi görmemi ve hedeflerime daha kararlı adımlarla yürümemi sağladı. Bu deneyimi her zaman değerli bir dönüm noktası olarak hatırlayacağım.”
İz Koçluk ve KIZÇEV olarak, “Başarabiliriz” projesine destek veren gönüllülerimize, öğrencilerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz. Bu proje, birlikte hareket ederek genç kızların hayatlarında olumlu bir fark yaratabileceğimizi bir kez daha kanıtlamıştır.
Birlikte daha nice güzel, sürdürülebilir ve ülkemize değer katan projelere…
Proje fikirleri ve sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
